Talent BMX Team uit Handel bij 3-Nationscup in Ranst (België)

In Ranst (België) werd op 16 en 17 september de derde en vierde ronde verreden om de 3-Nations BMX Cup. Zes leden van het Talent BMX Team, Julie van den Ham uit Venlo. Sam Meijer uit Boekel, Sven Pennings uit Veghel, de gebroeders Finn en Jur van Brussel uit Handel, en Pieter van Lankveld uit Boekel waren afgereisd naar Ranst, een plaats onder de rook van Antwerpen, om zich te meten met sterke tegenstanders uit Duitsland, België en Nederland.

Op zaterdag kwamen vijf deelnemers in actie. Twee leden bereikten in dit internationale gezelschap de grote finale. Julie van den Ham (Girls 11/12 jaar) werd zesde in de eindrangschikking. Sven Pennings (Boys 13/14 jaar) kwam in de grote finale als vijfde over de streep. Finn van Brussel (Boys 15/16 jaar) werd pas in de halve finale uitgeschakeld met een zesde plaats.

Zondag was de dag dat ook Pieter van Lankveld in actie kwam. Pieter (Men 17+) wist in de grote finale een vierde plaats te scoren.  Verder hadden zich nog twee crossers geplaatst voor de grote finale t.w. Julie van den Ham uit Venlo en Sam Meijer uit Boekel. Ook deze twee BMX’ers wisten op de vierde plaats te eindigen in de grote finale. De nog 12-jarige Jur van Brussel was reglementair ingedeeld in de klasse Boys 13/14 jaar en werd hierin pas uitgeschakeld in de kwartfinale.

De volgende wedstrijd is de zevende van acht te verrijden wedstrijden in de BMX Topcompetitie en wordt georganiseerd op 24 september door KWC Kampen in Overijssel.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties