Talent BMX Team uit Handel bij internationale wedstrijden in België

Van 30 maart tot en met 1 april vond in Zolder (België) de derde en vierde ronde om de Europa Cup plaats. Ook het Talent BMX Team nam hier bijna voltallig aan deel.

Zaterdag kwamen Isa van der Velden, Sven Pennings en Julie van den Ham in actie. Een geweldige prestatie werd geleverd door Julie (Girls 11/12 jaar) die tweede werd achter de Duitse Pia Dudenhöfer, de tweevoudige en tevens regerend wereldkampioene. Isa en Sven werden in respectievelijk de halve finale en in de kwartfinale uitgeschakeld.

Op zondag stonden Isa van der Velden, Sven Pennings, Finn en Jur van Brussel, Bas Verhagen en Pieter van Lankveld aan de start. Ondanks het toch sterke rijden tegen de toppers van Europa kwamen deze BMX-ers niet in de finale.

Maandag was de laatste dag van deze Europa Cup wedstrijden. Op het programma stonden nog de wedstrijden voor Julie van den Ham (Girls 11/12 jaar) en voor Bas Verhagen en Pieter van Lankveld, beiden uitkomend in de klasse Men 17/24 jaar.

Julie toonde ook vandaag weer haar bijzondere klasse. In drie manches, kwartfinale en halve finale kwam zij steeds als eerste over de streep. Dat deed haar Duitse concurrente Pia Dudenhöfer ook en beiden moesten in de finale strijden om de eerste plaats. In dit geval was dat -evenals op zaterdag- de Duitse wereldkampioene Pia Dudenhöfer maar wat een geweldige prestatie heeft Julie in Zolder neergezet met een fantastische tweede plaats.

Al met al waren dit weer geweldige wedstrijden die jammer genoeg enigszins ontsierd werden door vele valpartijen.

Op zondag 7 april vindt in Baarn een nationale wedstrijd plaats (voorheen Topcompetiewedstrijd). Ook hier zal het Talent BMX Team vertegenwoordigd zijn.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties