Talent BMX Team uit Handel bij nationale wedstrijd in Baarn

Zondag 7 april werd in het Utrechtse Baarn een nationale fietscrosswedstrijd georganiseerd. Een wedstrijd die voorheen de naam droeg van Topcompetitiewedstrijd. Deze wedstrijd bij fietscrossclub The Wheely’s gold ook als kwalificatiewedstrijd voor het Nederlandse en  Europese kampioenschap 2024.

Zeven leden van het Talent BMX Team waren naar Baarn afgereisd. De drie manches die verreden moesten worden voor doorstroming naar de volgende ronde was voor zes BMX’ers geen probleem. Grote pechvogel was Pieter van Lankveld uit Boekel die na een slechte start in de tweede manche op het eerste stuk ten val kwam. De wind zou hem hier parten gespeeld hebben. Zijn val was dusdanig pijn veroorzakend dat verder rijden voor hem niet meer in beeld was.

Vier leden van het team bereikten de grote finale. Deze keer was Julie van den Ham uit Venlo (Girls 11/12 jaar) weer oppermachtig. In drie manches de winst en ook een heel mooie eerste plaats in de finale. Een derde plek in de finale werd behaald door Sven Pennings uit Veghel bij de Boys 15/16 jaar. Met een mindere start in de halve finale ging hij  de strijd aan om toch te proberen om bij de eerste vier te eindigen. Dit lukte hem op een fantastische manier door in de eerste bocht vanuit de achterhoede binnendoor te steken en als tweede de bocht weer uit te komen. Dit was zonder twijfel de mooiste passeeractie van de hele dag. Finaleplaatsen waren er ook voor Isa van der Velden uit Ospel (Girls 15/16 jaar) die een vierde plaats wist te scoren en een zevende plek werd behaald door Bas Verhagen uit St. Oedenrode in de Sportklasse 17/24 jaar. De volgende wedstrijd in het BMX-programma is een regiowedstrijd, die wordt gehouden op zondag 14 april in Ammerzoden.