Talent BMX Team uit Handel in Nuland.

Een internationale BMX-wedstrijd werd op zondag 24 maart georganiseerd in Nuland. Een dag waarop nogal wat regen viel en ook heel af en toe het zonnetje zich liet zien.

Ook het Talent BMX Team uit Handel was hier actief met zeven deelnemers. Bijzonder jammer was het dat Sam Meijer zich af had moeten melden. Sam was tijdens de training op zaterdag ten val gekomen waarna men in het ziekenhuis een sleutelbeenbreuk constateerde. Hij was zondag wel aanwezig in Nuland maar voorlopig zal hij dus niet aan BMX-wedstrijden kunnen deelnemen.

Door de overige deelnemers werden maar liefst vijf finaleplaatsen behaald en zelfs gingen twee crossers er met de winst vandoor. Julie van den Ham uit Venlo werd winnares bij de Girls 11/12 jaar en de uit Boekel afkomstige Pieter van Lankveld pakte de zege bij de Cruisers 17/24 jaar.
Tweede plaatsen konden genoteerd worden voor Isa van der Velden (Girls 15/16 jaar) uit Ospel en Sven Pennings (Boys 15/16 jaar) uit Veghel. Verder was er nog een keurige vijfde plaats voor Bas Verhagen uit St. Oedenrode in de Sportklasse 17/24 jaar. Voor de gebroeders van Brussel uit Handel kwam voor Finn (Sportklasse 17/24 jaar) een einde aan deze wedstrijd met een zevende plek in de kwartfinale en Jur moest het voor gezien houden in de klasse Boys 14 jaar met een zesde plaats in de halve finale. Het team kan terugzien op een succesvolle en mooie fietscrossdag.

De volgende wedstrijden zijn van 30 maart tot en met 1 april in Zolder (België). Dit zijn UEC BMX Europacup wedstrijden ronde 3 en 4. Ronde 1 en 2 heeft al op 9 en 10 maart plaatsgevonden in Sarrians (Frankrijk)