Tijdelijk Noodfonds Energie 2024 open voor aanvragen

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is weer open voor aanvragen voor compensatie van een hoge energierekening. De aanvraag kan worden ingediend tot en met 31 maart 2024. Het Tijdelijk Noodfonds Energie is er voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Het Noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening gedurende de zes maanden na hun aanvraag. De uitbetaling gaat via de energieleverancier. Het Noodfonds helpt je om energieschulden te voorkomen. Huishoudens kunnen de steun van het Noodfonds vanaf nu aanvragen op www.noodfondsenergie.nl.

Het Noodfonds geeft huishoudens steun bij een deel van de energierekening. Het Noodfonds kijkt naar de energierekening voor gas en elektriciteit. En naar het inkomen van de volwassen mensen in jouw huishouden. Als het verschil te groot is, verlaagt jouw energieleverancier een deel van de energierekening voor een periode van zes maanden. 

Wie komt in aanmerking?
Om in aanmerking te komen voor steun wordt er gekeken naar de hoogte van de energierekening ten opzichte van het inkomen. Een huishouden moet aan alle onderstaande punten voldoen om in aanmerking te komen voor steun van het Noodfonds:

  • Het huishouden heeft een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan € 3.200,- (alleenstaande) of € 4.480,- (samenwonend). Dat is inclusief 8% vakantiegeld.
  • Het huishouden heeft een energiecontract voor gas, stroom of warmte op naam van een persoon uit het huishouden.
  • De energiekosten van de energieleverancier zijn hoger dan 8 of 10 procent van het bruto-inkomen per maand.
  • Het maakt niet uit welke energieleverancier een huishouden heeft.

Aanvragen
Op de website www.noodfondsenergie.nl vind je alle informatie die nodig is voor het doen van een aanvraag. Op het eind van je aanvraag zie je meteen of je kans maakt op steun. Jij hoeft dan niks meer te doen. Het fonds stuurt je aanvraag naar je energieleverancier. Je energieleverancier controleert je energiegegevens. Het Noodfonds Energie controleert je aanvraag. Is je aanvraag goedgekeurd? Dan verrekent jouw energieleverancier de steun met je energierekening voor een periode van zes maanden.

Hulp op het financieel spreekuur
Het is een landelijk noodfonds, de gemeenten hebben geen rol in de toekenning van een tegemoetkoming. Wel kun je hulp zoeken bij het financieel spreekuur wanner je hulp nodig hebt bij het aanvragen van de tegemoetkoming. Het financieel spreekuur werkt op afspraak. Bel voor een afspraak met Lumens op telefoonnummer 040-2193300 (kies optie 3)

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties