Tijdelijke crisisnoodopvang in Sporthal De Beek in Bakel

De schrijnende situatie bij het aanmeldcentrum voor vluchtelingen in Ter Apel vraagt om crisisnoodopvang elders om te voorkomen dat mensen buiten moeten slapen. Op dringend verzoek van de Commissaris van de Koning richt gemeente Gemert-Bakel een crisisnoodopvang in. Het gaat om opvang voor 150 vluchtelingen in sporthal De Beek in Bakel voor een kortdurende periode vanaf 22 december 2023 tot en met 19 januari 2024. We organiseren dit samen met het COA, het Rode Kruis en andere organisaties.

De Rijksoverheid heeft alle gemeenten in Nederland verzocht om crisisnoodopvang aan vluchtelingen te bieden. Het gemeentebestuur van Gemert-Bakel voelt de verantwoordelijkheid om mensen in nood te helpen en stelt sporthal De Beek hiervoor beschikbaar. Het gaat om tijdelijke crisisnoodopvang van 4 weken en daarom moet deze opvang snel worden gerealiseerd. Burgemeester Michiel van Veen: “De noodkreet uit Ter Apel hebben we gehoord en wij vinden dat vluchtelingen op een menswaardige en veilige manier moeten worden opgevangen. Zeker tijdens deze donkere dagen voor kerst, doet dit een beroep op ons allen. Onze gemeente draagt hier haar steentje aan bij”.

Sporthal De Beek

Op basis van eerdere ervaringen is gebleken dat er in Bakel ruimte is voor kortstondige crisisnoodopvang voor vluchtelingen. Er is gekozen voor sporthal De Beek. Hier hebben we de faciliteiten om een grote groep mensen zo snel en zo goed mogelijk op te vangen. Daarnaast is de sporthal goed bereikbaar en heeft al geschikte (sanitaire) voorzieningen. Er kunnen in de sporthal voldoende bedden staan en de vluchtelingen worden voorzien van eten en drinken. De gemeente zorgt voor het dagelijks beheer van de crisisnoodopvang samen met het COA, Rode Kruis en andere organisaties. Er is permanent toezicht en beveiliging in de opvanglocatie aanwezig.

Meer informatie:

  • • Op de gemeentelijke website www.gemert-bakel.nl/crisisnoodopvang  vindt u meer informatie met veel gestelde vragen en antwoorden.
  • • Omwonenden en (sport)verenigingen van sporthal De Beek worden per brief geïnformeerd.
  • • Updates delen we via Facebook (gemeente Gemert-Bakel) en X (@gemGemertBakel, voorheen Twitter). Door ons te volgen, ontvangt u deze updates automatisch.
  • • Inwoners, verenigingen, ondernemers die vragen hebben kunnen contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 0492-378500 en via gemeente@gemert-bakel.nl (onder vermelding van ‘Crisisnoodopvang’).

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 4 juni 19:30 uur.

Commissievergadering 18,19 en 20 juni 19:30 uur.

Advertenties