Twee gelicentieerde opleiders erbij voor de Gemertse Watervrienden

De Gemertse Watervrienden beschikt sinds jaar en dag over een eigen opleidingscommissie die de opleidingen van het vrijwilligers kader verzorgt. Een belangrijke opleiding die regelmatig wordt gegeven is die van lesgever Zwem-ABC. Om deze landelijk erkende opleiding te mogen geven en te examineren, dienen de opleiders  een opleiding te volgen om gelicentieerd te worden. Deze opleiding tot gelicentieerd examinator wordt gegeven door de Nederlandse Culturele Sportbond kortweg NCS.

De cursus lesgever Zwem-ABC is een opleiding op landelijk niveau Ce3, en duurt gemiddeld 1,5 jaar. De Lesgever Zwem-ABC verzorgt zweminstructie aan kinderen gericht op het (beter) leren zwemmen. Daarbij let je op de veiligheid van de deelnemer en voorkom je risicovolle situaties. Het certificaat Lesgever Zwem-ABC wordt uitgereikt door de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). Binnen de Gemertse Watervrienden is een groot gedeelte van het lesgevend kader op dit niveau gecertificeerd. De vereniging hecht hier veel waarde aan, zodat de kwaliteit van het lesgeven gewaarborgd blijft.

Afgelopen september zijn Maayke Arends en José Peters – beiden al lang vrijwilliger bij de Watervrienden – gestart met deze opleiding. Gedurende drie intensieve weekenden hebben zij alles geleerd over hoe je toekomstige lesgevers de theorie van het zwemonderwijs over kunt brengen. Naast de theorie hebben ze geleerd hoe de stagelessen van de cursisten beoordeeld moeten worden en reflectiegesprekken met hen te voeren. Als afsluiter van de opleiding leerden ze om als examinator praktijkexamens af te nemen en groepsgesprekken te houden.

Afgelopen weekend was het laatste cursusweekend, waarna beiden te horen hebben gekregen geslaagd te zijn voor deze opleiding. Met dit diploma op zak mogen zij vanaf nu de vrijwilligers van de vereniging cursussen geven en op nationaal niveau examens afnemen.

Voor de Gemertse Watervrienden een mooie opsteker; zij hebben er nu, naast de drie opleiders die de vereniging al rijk was, nog twee gelicentieerde opleiders/examinatoren bij.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties