Update vervangende opvanglocatie Oekraïense bewoners Elsendorp

Bericht vanuit gemeente Gemert-Bakel:

We vinden het belangrijk om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de vervangende opvanglocatie voor de Oekraïense vluchtelingen die momenteel verblijven op twee locaties in Gemert. Tijdens de informatiebijeenkomst op 15 april jl. heeft u van burgemeester Van Veen vernomen dat nog voor de zomer Oekraïense vluchtelingen worden ondergebracht in het voormalig Klooster aan de Pater Rossaertstraat in Elsendorp. Op dit moment is bekend geworden dat dit gefaseerd zal verlopen. Voor 1 juni a.s. zullen de eerste bewoners hun intrek nemen, deze personen wonen momenteel in het Gelind te Gemert. Rond de zomer volgen er meer.

De gemeente is in samenwerking met woningcoöperatie Goed Wonen en de dorpsondersteuners druk doende om alles in goede banen te leiden. De arbeidsmigranten zijn inmiddels uit het klooster vertrokken en het pand wordt in orde gemaakt voor de nieuwe bewoners, zodat alles gereed is voor de aanstaande verhuizing van de eerste Oekraïense vluchtelingen.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, neem s.v. .p. contact op met dorpsondersteuner Hannie Penninx (tel. 06-22421237).

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 27 juni 16:00 uur.

Raadsvergadering 4 juli 19:30 uur.

Advertenties