Vandalen vernielen kerststal Hof van Nazareth

Onbekenden hebben een Kerststal vernield die buiten in de Hof van Nazareth stond opgesteld. Buurtvrijwilligers die de stal ingericht hebben, hebben dat zondagochtend 24 december vastgesteld. Volgens woordvoerder Bert Mickers is er aangifte bij de politie gedaan.

Het was als een kerstgeschenk aan de gemeenschap bedoeld. Bewoners hadden de Hof van Nazareth in Gemert helemaal in Kerstsferen gebracht. Midden in de oude kloostertuin werd een kerstboom opgetuigd en de Mariagrot en de Zusterkapel zouden tijdens de feestdagen geopend zijn. Voordat Kerst begonnen is, moet daar al een streep door.

De bouwers zijn ontdaan en vol onbegrip over de wandaad. ‘Hoe komt het in je op om zoiets te doen? Naastenliefde is toch juist de boodschap van Kerst? Waarom doe je dan andere mensen zoiets aan?  Het is zo zinloos en kil’.

Mickers roept de dader(s) op om zich te melden bij de politie en de schade te vergoeden. ‘Wie er achter zit, is een nog een raadsel. Er hing een wietgeur, dus misschien waren ze onder invloed. De stal stond achter een gesloten traliehek dus je moet wel lenig of dun zijn om erbij te kunnen’.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties