Veel deelnemers lampionnenoptocht ondanks regen

De kerststal is weer opgebouwd bij de Sint Jan. Deze kerststal wordt elk jaar door de Onze Lieve Vrouwe Broederschap van Gemert opgebouwd. De beelden werden woensdag 6 december geplaatst.

Tijdens de lampionnenoptocht op zaterdag 9 december kwam de ezel als laatste naar de kerststal en met hem vele kinderen en hun ouders, allemaal voorzien van een feestelijke lampion. Traditiegetrouw heeft de nieuwe deken van de Broederschap de ezel geleid. Via Haageijk, Nieuwstraat en Kerkstraat gingen alle deelnemers naar de kerststal.

In de kerk werd het kerstverhaal “Kom er maar bij, kleintje” voorgelezen door de kinderkerkgroep ‘Just Believe’. De kinderkerkgroep zorgde daarbij ook voor drinken en wat lekkers voor de deelnemende kinderen.

In de kerststal staat ook dit jaar weer de knikengel en een melkbus, waarin de bezoekers een gift kunnen doen aan het goede doel. Dit kan met contact geld, maar er kan ook met behulp van een QR-code gedoneerd worden. De opbrengst is voor de laatste keer voor de Stichting De Wensboom.

Omroep Centraal was aanwezig; de opnamen staan inmiddels op onze website, op YouTube en zijn ook te zien via onze tv-kanalen.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 4 juni 19:30 uur.

Commissievergadering 18,19 en 20 juni 19:30 uur.

Advertenties