Veel enthousiasme Open Dag Herenboeren Landmeerse Loop!

Zondag 2 juni vierden de Herenboeren Landmeerse Loop – tussen Boekel en Gemert, op het terrein van Huize Padua – het 10-jarige bestaan van de Herenboeren Nederland. Wat in 2014 is gestart met één boerderij in Boxtel is uitgegroeid tot een organisatie met 21 succesvol draaiende Herenboerderijen verspreid over heel Nederland en ook nog eens tientallen Herenboerderijen in oprichting.

Herenboeren Landmeerse Loop is nu ruim een jaar geleden officieel van start gegaan. Er zijn inmiddels 161 leden die zorg dragen dat er voedsel wordt verbouwd om 363 mensen – door de Herenboeren ‘monden’ genoemd – te voorzien van groenten en fruit.

Herenboerderij De Landmeerse Loop kan nog wat leden en ‘monden’ gebruiken, dus werd besloten om het 10-jarig bestaan op zondag 2 juni te vieren met een Open Dag. Blijkbaar werd het initiatief volop ondersteund door de weergoden, want na een lange periode waarin het iedere dag regende, was het zondag 2 juni droog en toonde het zonnetje zich met het verstrijken van de dag steeds vaker. Ook alle inspanningen vooraf om het evenement onder de aandacht te brengen bij het geïnteresseerde publiek in de regio wierpen hun vruchten af, want het terrein van de Herenboeren Landmeerse Loop werd in de loop van de dag druk tot zeer druk bezocht! De leden die de rondleidingen verzorgden, hadden hun handen vol om alle geïnteresseerden van informatie te voorzien. Naast de rondleidingen was er koffie, thee, een koekje en voor de liefhebbers pannenkoeken, gebakken met meel van onze Herenboerderij.

Was u op zondag 2 juni niet in de gelegenheid om de Open Dag van de Herenboeren Landmeerse Loop te bezoeken, maar heeft u wel ‘trek’ gekregen om te komen proeven? Dan bent u van harte welkom tijdens een van de rondleidingen die worden gehouden op 15 juni, 22 juni, 6 juli en 20 juli. Ga naar landmeerseloop.herenboeren.nl/agenda/ en geef u op voor de dag naar keuze.  Tot ziens bij de Herenboeren Landmeerse Loop!

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 27 juni 16:00 uur.

Raadsvergadering 4 juli 19:30 uur.

Advertenties