Vertraging aanpak natuurgebied De Bult

Er waren plannen voor de aanpak van natuurgebied De Bult, dat ligt op de grens van Brabant en Limburg, in de gemeentes Deurne, Venray en Gemert-Bakel. De mogelijke heropening van vliegbasis De Peel in Vredepeel staat haaks op de plannen om de natuur in het vlakbij gelegen gebied De Bult van een flinke impuls te voorzien. Daarom kunnen daarvoor pas maatregelen worden genomen als bekend is wat er met de vliegbasis gaat gebeuren.

Het versterken van de natuur in het gebied in de zuidoostelijke hoek van Gemert-Bakel en het noorden van Deurne vraagt namelijk om ingrijpende, structurele maatregelen. Die maatregelen treffen als de nu nog ‘slapende’ basis over enkele jaren in gebruik wordt genomen als start- en landingsplek voor straaljagers van het type F-35, lijkt tamelijk zinloos.

Samen met onder meer de provinciebesturen van Noord-Brabant en Limburg, de gemeentes Deurne en Venray, waterschap Aa en Maas en waterschap Limburg, landbouworganisatie ZLTO en Staatsbosbeheer – de eigenaar van het gebied – werkt Gemert-Bakel aan plannen om de natuur in het 120 hectare grote natuurgebied in ere te herstellen. Die plannen lijken nu in de ijskast te moeten worden gezet.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 4 juni 19:30 uur.

Bisschop vormt vormelingen 31 mei 19:00 uur.

Commissievergadering 18,19 en 20 juni 19:30 uur.

Advertenties