Vraag, nu het nog kan, een warmtebeeldscan aan!

Bij EnergieHuis Slim Wonen kun je terecht met al je vragen over energie besparen en opwekken. Zij helpen je bij het leren kennen van je huis en het maken van een verbeterplan om je huis te verduurzamen. De energiecoaches kunnen je alles vertellen over isoleren, ventileren, zonnepanelen, warmtepompen en nog veel meer. Ze kunnen je op elk moment van dienst zijn: bij je eerste oriëntatie, bij het maken van het plan, bij het vergelijken van offertes en ook bij het nadenken over de bekostiging van verduurzamingsmaatregel(en).

Warmtebeeldscan
Een energiecoach komt op een koude dag langs om foto’s te maken met de warmtebeeldcamera. Hierdoor zie je precies waar je huis warmte verliest. Met de beelden en de informatie die je van de coach krijgt, leer je jouw woning nog beter kennen. Hierdoor kun je gericht aan de slag met het (verder) verduurzamen van je woning. De energiecoach kan je op weg helpen met onafhankelijke voorlichting over de isolatiemogelijkheden, zoals dak-, glas- of spouwmuurisolatie. Deze dienst wordt door het EnergieHuis Slim Wonen aangeboden tot en met maart. De eigen bijdrage voor de scan bedraagt 10 euro.

Verschillende inwoners van Elsendorp maakten eerder al gebruik van de warmtebeeldscan. De scan gaf een duidelijk beeld van waar zogeheten warmtelekken zaten, daardoor konden de deelnemers (verder) aan de slag met het verduurzamen van hun woning. Zo werd er naar aanleiding van de scan o.a. glasisolatie aangebracht op een zolderkamer, een hybride warmtepomp geplaatst en liggen er tochtrollen bij de (voor)deuren. Kortom, een warmtebeeldscan geeft je inzicht in waar warmte jouw huis verlaat.

Spreekuren op afspraak
Heb je een specifieke vraag (naar aanleiding van een warmtebeeldscan) of wil je zeker weten dat de energiecoach voldoende tijd voor je heeft? Maak dan een afspraak met de energiecoaches van Gemert-Bakel.

  • Iedere 2de en 4de zaterdag van de maand vind je hen in De Eendracht in Gemert van 10.00 tot 13.00 uur.
  • Iedere 1ste zaterdag van de maand vind je hen in het Parochiehuis in Bakel van 10.00 tot 13.00 uur.

Of je nu een warmtebeeldscan aanvraagt of niet, je kunt altijd gebruik maken van de kennis en ervaring van de energiecoaches. Een afspraak maken voor een van de spreekuren kan op www.energiehuisslimwonen.nl/gemert-bakel/.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties