Vrijwilligers-taxi in Gemert

Een poosje geleden zijn ze een proef gestart, de dorpsondersteuners van Gemert: er waren mensen die geen taxi-pas hebben, of, in ambtelijke taal, geen gemeentelijke vervoersvoorziening. Mensen dus die om welke reden dan ook niet zelfstandig kunnen reizen, maar die op de een of andere manier toch naar een ziekenhuis wilden, naar fysiotherapie, de kapper, een familielid wilden bezoeken, maar voor wie een gewone taxi niet te betalen is.

Voor die mensen is de ‘Vervoersdienst’ in Gemert in het leven geroepen: vrijwilligers rijden voor 35 cent per kilometer deze cliënten naar hun doel. In een aantal kerkdorpen lopen al vergelijkbare initiatieven, maar onze Vervoersdienst is puur bedoeld voor inwoners van Gemert-dorp. En het is niet gratis, maar wel heel betaalbaar. Ook ANWB AutoMaatje is een dergelijke vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. Ook deze chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.

De proefperiode voor de Gemertse Vervoersdienst is voorbij, de Vervoersdienst voldoet duidelijk aan een behoefte. Wilt u het uitproberen? Ga naar gemert-bakel.nl/ondersteuners-in-gemert

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties