VV Gemert verliest icoon

Harry Bressers, een van de iconen van VV Gemert, is 11 februari op 84-jarige leeftijd overleden. Bressers was 25 jaar voorzitter van de voetbalvereniging.

Bressers werd in 1975 voorzitter, maar had er toen al vele jaren als bestuurslid opzitten. In die tijd werd Gemert 1 drie jaar op rij kampioen en rukte eind jaren zeventig op van de vierde naar de eerste klasse KNVB. Nog later promoveerde men naar de hoofdklasse en in 1998 werd Gemert kampioen.

Bij zijn jubileum cq afscheid als voorzitter in 2000 werd Harry Bressers, toen 60 jaar, benoemd tot erevoorzitter van vv Gemert, een titel die verder alleen wordt gedragen door Marinus ‘meester’ van der Velden, voorzitter in de jaren ’40, ’50 en ’60.

Op de afscheidsreceptie werd Bressers benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ook werd hij benoemd tot lid van verdienste van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), wat zeer uitzonderlijk is voor een bestuurslid van een amateurvereniging.

Ook was Bressers meer dan 25 jaar voorzitter van biljartvereniging Nooit Volleerd, de club van het toenmalige café/zaal De Commanderij in de Molenstraat.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties