Wat is nou toch een zimmezètje?

Op donderdag 11 april vierden we in het Boerenbondsmuseum het 25e, dus zilveren Grooët Gímmers Dikteej. Vieren, want het is altijd al gezellig, leuk, onderhoudend en zo, maar nu was dat extra. De zaal zat weer goed vol, er was muziek van Hein Augustijn, er waren gedichten van Ans van Kessel en natuurlijk onze eigenste Jo van den Elzen, maar bovenal was er het 25e dikteej van het onvolprezen drietal Wim en Piet Vos en Harry Slits. En het Boerenbondsmuseum had vlaai voor bij de koffie, thee en anderszins.

Het dikteej leek in het begin makkelijk, maar daar kwam toch gauw verandering in. Het deel Woordenschat had woorden als brasse en wats, maar ook zimmezètje en froewze. Het hoofdstuk Uitdrukkingen varieerde van ‘Ik kan oew misse as kaaw pap’  tot ‘Die hí zén òrte wél vort aojt’.

Ook dit keer was recordhoudster Jo van den Elzen de beste, met 46 van de 50 antwoorden goed. Op een gedeelde tweede plaats kwamen Gerda van Lijssel en Ad Otten met elk 43 goede antwoorden. Zij mochten weer een mooi boek van de Heemkundekring uitzoeken. Bibliotheek De Lage Beemden, die samen met Heemkundekring De Kommanderij het dikteej organiseerde, heeft weer voor een geweldige avond gezorgd.

Omroep Centraal TV heeft opnamen gemaakt, die u binnenkort via onze tv-kanalen, onze website en YouTube kunt bekijken.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 4 juni 19:30 uur.

Bisschop vormt vormelingen 31 mei 19:00 uur.

Commissievergadering 18,19 en 20 juni 19:30 uur.

Advertenties