Wereldkampioenschap BMX in Amerika afgelast door noodweer

Drie rijders van het Talent BMX Team uit Handel reisden vorige week af naar Rock Hill in de Verenigde Staten voor het wereldkampioenschap fietscross 2024.

Vrijdag was de training voor Nederland. Overdag onweerde het en dus werd er in de avond getraind. De baan was goed verlicht. Zaterdags kon er nogmaals getraind worden.

Zondag reed Pieter van Lankveld uit Boekel de Cruiserklasse 17/24 jaar Op een geleende fiets werd hij vijfde in de kwartfinale. Een goede extra training voor zijn eigen klasse op woensdag!!

Dinsdag was het de beurt aan Sam Meijer uit Boekel in de klasse Boys 13 jaar. Net hersteld van een blessure reed Sam mooie resultaten in de manches: 2-3-5. In de achtste finale kwam hij net te kort en eindigde op die vervelende vijfde plek, net niet genoeg om door te stromen.

Woensdag was het de grote dag voor Bas Verhagen uit St. Oedenrode en Pieter van Lankveld uit Boekel in de klasse Men 17-24 jaar. Bas reed in de manches 2-2-3 en Pieter reed 1-6-2. Op naar de achtste finale. Maar zover kwam het echter niet. In plaats van spannende finales werd de wedstrijd stil gelegd in verband met aankomend noodweer. Na een half uur werd de wedstrijd gecanceld en iedereen moest het circuit verlaten.

Heel bizar dat de wedstrijd, toen het weer toch weer goed was, ‘s avonds niet werd hervat. Daar heb je als rijder dan het hele jaar voor getraind en alles voor gedaan en gelaten. De UCI  (de internationale wielerunie) beslist en de rijders konden naar huis.

De volgende wedstrijden zijn de Europese kampioenschappen en worden georganiseerd van 29 mei tot en met 2 juni in Verona (Italie).

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 27 juni 16:00 uur.

Raadsvergadering 4 juli 19:30 uur.

Advertenties