Wereldkampioenschap BMX in Glasgow (Schotland)

Het wereldkampioenschap fietscross 2023 werd dit jaar van 3 t/m 13 augustus verreden in Glasgow in Schotland. Het Talent BMX Team uit Handel was op dit kampioenschap  vertegenwoordigd met 4 deelnemers.

Zondag kwam Sam Meijer uit Boekel aan de beurt voor zijn deelname bij de Cruisers van 8 – 12 jaar. Sam moest helaas in de kwartfinale genoegen nemen met plaats zes.

Maandag was het de dag voor Julie van den Ham uit Venlo in de klasse Girls 11 jaar. Julie plaatste zich via de manches moeiteloos voor de kwartfinale waarin zij een keurige derde plaats behaalde. In de halve finale werd zij vijfde en kwam dus één plaats tekort voor de grote finale.

Dinsdag moesten Sam Meijer uit Boekel en Sven Pennings uit Veghel aantreden voor hun wedstrijd. Beide rijders bereikten de kwartfinale. De concurrentie in deze kwartfinale finale was te sterk voor Sam en hij eindigde op de achtste plek waarmee het toernooi voor hem voorbij was. Grote pechvogel in de kwart finale was wel Sven die in kansrijke positie in het gedrang kwam en dit moest bekopen met een val.

Op woensdag stond Pieter van Lankveld uit Boekel aan de start. Pieter rijdt in de klasse Men 17-24 jaar. Hij bereikte de kwartfinale en bereikte daarin een vijfde plaats.

Al met al kan het Talent BMX Team terugzien op een mooie deelname aan het wereldkampioenschap BMX 2023. Het team kan nu even een pauze inlassen tot de eerstvolgende BMX Zuid Competitiewedstrijd op 3 september in Ammerzoden. 

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties