Werken aan de visvijver

De kanten van de visvijver zijn na al die jaren aan herstel toe en ook de brug is klaar voor de sloop. Op dit moment is men al een tijdje bezig het waterpeil van de vijver met ongeveer 1.40 meter te verlagen: al een paar weken is er water uit de visvijver gepompt.

Om met de werkzaamheden te kunnen starten is verlaging van het waterniveau noodzakelijk. Dit verloopt redelijk goed, de visvijver is nu bijna op gewenst niveau. De oevers kunnen nog iets meer opdrogen. Daarna wordt er gekeken wat de optimale werkwijze is en waar men wil gaan starten met de werkzaamheden.

De brug wordt gesloopt en de locatie wordt klaargemaakt voor een nieuwe brug. De exacte leverdatum is nog niet bekend, mogelijk pas na de bouwvakantie. Tot die tijd zorgt men voor een veilige afzetting.

De werkzaamheden starten vanaf 21 mei 2024 en men hoopt voor de bouwvakantie klaar te zijn. Voor de aanvoer en opslag van materiaal gaat men gebruik maken van de toegang aan de Zuid-Om/fietspad. Ook wordt en een opslaglocatie gemaakt in de buurt van de brug. Hier wordt ook camerabeveiliging geplaatst.
Bron: HSV Ons Genoegen

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties