Wethouder opent nieuwbouwwijk Leijgraaf De Mortel

De Mortel is een nieuwbouwwijk rijker. Wethouder Hanneke Coppens heeft Plan Leijgraaf afgelopen zaterdag officieel geopend. Drieënveertig woningen aan de Renseweg en de Leijgraafhof zijn de afgelopen zeven jaar gerealiseerd.

De wethouder verrichtte de plechtige handeling door een rood lint door te knippen dat vastgehouden werd door de jongste en de oudste bewoners van het plan, Tuur van Lijssel (27 dagen) en Rob Gosling (meer dan 27000 dagen). Dit stond voor de grote variëteit van de bewoners, een mix van jong en oud en van echte Mortelnaren, en mensen van buiten het dorp.

Na een rondwandeling door de wijk was er gelegenheid voor een toespraak van de wethouder en de voorzitter van de buurtvereniging, Rob Boumans. De wethouder belichtte het project vanuit de gemeentelijk perspectief en het fraaie resultaat dat de bewoners nu kunnen beleven. Vanuit de buurt werd de nadruk gelegd op het in de loop van zeven jaar geleidelijk samenkomen van zoveel mensen in een nieuwe straat, momenteel honderdnegendertig.

Beide sprekers wensten de bewoners veel woongeluk en voorspoed in deze fraaie groene wijk.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties