Woningbouw blijft eerste optie ‘Oude Bron’ Handel

Burgemeester en wethouders houden vast aan het plan van BL Huisvesting om op het braakliggende terrein aan de Onze Lieve Vrouwestraat ongeveer 15 woningen te bouwen. Woningbouw combineren met een buurtsuper (Spar) is volgens het college niet langer mogelijk.

Een derde variant, waarbij een groter deel van de locatie onbebouwd blijft, blijkt veel duurder. Het idee om een groen ontmoetingsplein in te richten is door een aantal inwoners aan hun dorpsgenoten voorgelegd en kon binnen de Handelse gemeenschap op veel draagvlak rekenen. Om dit mogelijk te maken zou de eerder afgesloten koopovereenkomst met projectontwikkelaar BL Huisvesting afgekocht moeten worden. De contractpartner is daartoe bereid als de gemeente de reeds gemaakte kosten -255.000 euro- voor haar rekening neemt. Omdat de grond dan niet verkocht wordt, loopt de gemeente in dat geval daarnaast 485.000 euro mis.

De realisatie van de nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) in Handel is al jarenlang een financieel hoofdpijndossier voor de gemeente. De rekening voor de totstandkoming blijkt in de praktijk veel hoger te zijn uitgevallen. Een aanzienlijk deel van de miljoeneninvestering in het nieuwe gezamenlijke onderkomen voor gemeenschapshuis De Bron en Kindcentrum De Havelt had terugverdiend moeten worden met de verkoop van vrijkomende gronden.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties