Zandpad Oude Helmondseweg asfalteren?

Er zijn zorgen over een van oorsprong middeleeuwse weg, ooit de hoofdroute van Gemert naar Helmond – en vice versa natuurlijk. De gemeenteraad heeft burgemeester en wethouders gevraagd te onderzoeken of de Oude Helmondseweg (het verlengde van de Kromstraat) deel kan gaan uitmaken van een nieuwe fietsroute vanuit Helmond. Zo’n fietsroute zou geasfalteerd moeten worden.

Bureau DTC Consultants heeft in 2020 in opdracht van de gemeenten Helmond, Gemert-Bakel en Laarbeek een verkennende studie uitgevoerd. Er zijn vier mogelijke routes bekeken, waarvan er een inderdaad over de Oude Helmondseweg ging. Het advies van DTC Consultants  was de meest westelijke route, nog westelijk van De Biezen, te kiezen.

De Oude Helmondseweg: al in de middeleeuwen en wie weet zelfs daarvóór was dit dé weg van Gemert naar Helmond. Het karakter van dit licht kronkelend pad is nog steeds onaangetast. Als je hier wandelt of fietst kun je nog steeds helemaal de sfeer proeven van hoe men hier eeuwen geleden met kar en paard naar Helmond reed. Het zou toch zonde zijn als dit prachtige, oude zandpad geasfalteerd zou worden…

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties