Zevende Classic Motorrace Gemert

Zondag 17 september strijken op het evenemententerrein bij Koks weer ongeveer 170 rijders met hun klassieke motoren neer. Het geluid en reuk van de oude tweetaktmotoren zal ook zeker de jonge motorrijders aanspreken. Vele oude merken met een bouwjaar tot en met 1972 zullen aanwezig zijn, zoals Norton, BSA, DKW en andere.

De rijders, zowel heren als dames, variëren in een leeftijd tussen de 17 en 80 jaar en zullen rijden in de klassen 50cc tot en met 500cc, inclusief de zijspannen. De Kostwindergroep zal die dag ook aanwezig zijn met motoren tot en met bouwjaar 1990. Ook rijden er weer enkele lokale rijders mee zoals Henk van Boxmeer met zijn zonen Frank en Rob en de broers Niels en Stijn de Jong.
Van een race mogen we niet spreken, het zijn demo’s die verreden worden en het gaat daarom ook niet om de snelste tijden maar om de regelmatigheid van elke ronde. Dat betekent dat ook de langzaamste eerste kunnen worden.

De trainingen beginnen ’s morgens om 10.00 uur en om 13.00 uur zullen de demo’s starten. Het publiek is van harte welkom op het rennerskwartier waar men de motoren kan bezichtigen en een praatje kan maken met de rijders. Het circuit is open vanaf 8.30 uur.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 4 juni 19:30 uur.

Commissievergadering 18,19 en 20 juni 19:30 uur.

Advertenties