Zeventig jaar VVN in Gemert-Bakel

Veilig Verkeer Nederland afdeling Gemert-Bakel is dit jaar 70 jaar geleden opgericht. Een feestelijke gelegenheid. Eigenlijk klopt dat niet helemaal, want indertijd was de afdeling alleen voor de – toen nog – gemeente Gemert. Op 1 januari 1997 werden de gemeenten Gemert en Bakel en Milheeze tot een gemeente samengevoegd. Meteen daarna is de naam van de afdeling veranderd in Veilig Verkeer Nederland Afdeling Gemert-Bakel.

Ongeveer 20 jaar geleden werd het project Verkeersouders opgestart, daarna volgden er snel meer projecten.  Voorbeelden van die activiteiten zijn het Verkeersexamen voor de kinderen van groep 7, de Opfriscursus Verkeer voor 55-plussers, Informatieavonden Verkeer voor allerlei verenigingen, het project De Dode Hoek bij Vrachtwagens voor de bovenbouw van het basisonderwijs en Trapvaardigheidsproeven voor basisschool tot de seniorenfietsclubs van de KBO’s. Maar ook nog Fietsverlichting Controles bij basisscholen in samenwerking met de verkeersouders, het Commanderij College en sportverenigingen. Steeds worden er door het jaar heen diverse activiteiten georganiseerd.

Zoals zo veel verenigingen zou ook VVN Gemert-Bakel graag wat jongere aanwas hebben. Mocht u geïnteresseerd zijn in deze goede maar ook dankbare werkzaamheden, dan kunt u bij voorkeur een mailtje sturen naar secretaris Theo van Gerven via t.vangerven@upcmail. Bellen kan ook, via 0657253736.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties