Zilver voor Fenne Hurkens op BK Meerkamp

Fenne Hurkens (GAC Gemert) stond afgelopen zaterdag 25 mei aan de start van haar eerste meerkampwedstrijd bij de meisjes onder 14 jaar. Samen met in totaal 200 andere atleten, van jongste junior tot en met de senioren, werkte zij in twee dagen alle onderdelen van dit Brabants Kampioenschap af om uiteindelijk met een zilveren medaille naar huis te keren.

Op zaterdag stonden de onderdelen 60m horden, hoogspringen en speerwerpen op het programma. Op zondag was het verspringen en kogelstoten. Het slotnummer van een meerkamp is altijd een loopnummer en voor de meisjes U14 is dat de 600 meter. Nadat alle punten waren opgeteld kwam Fenne uit de bus als tweede van Brabant.

Behalve Fenne deden ook Logan van der Sluijs, Ruby van Schijndel en Imke van de Berg mee met hun eerste meerkamp bij meisjes onder 13 jaar. Logan heeft op veel onderdelen een persoonlijk record behaald. Zij werd in totaal 12e.  Ruby van Schijndel liep een prachtige 600 meter en kwam als 2e in haar serie over de finish. Verder haalde ze een zesde plaats bij het verspringen. Ruby werd tiende in het eindklassement. Imke van de Berg verraste iedereen door in het totaalklassement heel knap als zesde te eindigen. Stijn van de Berg deed mee bij de jongens onder 14 en Vic Nooijen bij de jongens onder 13.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 27 juni 16:00 uur.

Raadsvergadering 4 juli 19:30 uur.

Advertenties