Zondag 10 maart herdenkingsdienst Frans van der Hoff

Op zondag 10 maart aanstaande wordt in de kerk van de H. Margaretha Maria Alacoque in De Rips een herdenkingsdienst gehouden voor de onlangs in Mexico overleden pater Frans van der Hoff, de man die mede aan de wieg stond van het eerste Fairtrade-label ‘Max Havelaar’

Frans van der Hoff is  op 16 juli 1939 in De Rips geboren en hij groeide daar met heel wat broers en zusters op. In september 1962 werd Frans geprofest in Asten en op 20 april 1969 in De Rips tot priester gewijd. Hij verbleef eerst als missionaris in Chili en later in Mexico. Daar heeft hij de rest van zijn leven gewoond, in een zeer bescheiden huisje, te midden van de boeren voor wie hij opkwam.

De door hem opgerichte koffiecoöperatie leverde de eerste fairtrade-koffie die in Nederland op de markt werd gebracht. Wie kent de Max Havelaar-koffie niet? Frans werd in de loop van zijn leven bedolven onder prestigieuze prijzen en eredoctoraten, maar waardeerde het meest de dankbaarheid van zijn koffieboeren.

Frans van der Hoff wordt zondag in zijn geboorteplaats in woord, beeld, zang en met een kleine foto-expositie herdacht. Priesters van het H. Hart – zeg maar Frans’ collega’s – zijn de voorgangers. Na de viering, die om 11.00 uur begint, is er een samenzijn in het parochiezaaltje.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties