Zorgrobots bij DamesSociëteit Gemert

DamesSociëteit Gemert organiseert een lezing met als titel ‘Robotica, technologie en ethische vraagstukken’. Op dinsdag 9 april zal mevrouw Carin Jansen over dit onderwerp een presentatie verzorgen.

Deze lezing zal plaatsvinden bij Dientje in Gemert, begint om 19.30 uur en eindigt om ongeveer 21.30 uur met tussendoor een kleine pauze. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

De presentatie zal vooral gaan over sociale en zorgrobots. En dan met name over de robots die in de zorg worden ingezet of daarvoor worden ontwikkeld. Robots als hulpmiddel op allerlei gebieden of als gezelschap. Geen technisch verhaal maar wel informatie over menselijke interacties met robots en technologie.  Zij laat afbeeldingen en filmpjes zien om te zorgen voor een levendige presentatie. Er is ruimte voor vragen en discussie.

Carin Jansen is senior strategisch adviseur bij Mijzo (een organisatie die ouderen helpt om zelfstandig te blijven met behulp van technologische innovaties) en zij houdt zich vanuit die rol o.a. bezig met zorginnovatie en procesverbetering. Daarnaast is ze oprichter van Techquilt, een digitaal platform voor robotisering in de ouderenzorg.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 4 juni 19:30 uur.

Bisschop vormt vormelingen 31 mei 19:00 uur.

Commissievergadering 18,19 en 20 juni 19:30 uur.

Advertenties