Zwemmen zonder te veel prikkels

Gedimd licht, geen muziek, verwarmd water en in kleine groepen; Fitland Gemert start met ‘Prikkelarm Zwemmen’. Iedere donderdag is er tussen 16.30 en 17.30 uur de gelegenheid voor mensen (18+) om in een rustige omgeving te genieten van vrij zwemmen.

Ondersteuning Goed Bezig Gemert-Bakel
Het idee ontstond in oktober 2023 tijdens een inspiratieavond van het beweeg- en preventieakkoord. Nicole de Klijn, manager bij Fitland Gemert, was hierbij aanwezig: “Wij vinden het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Om die reden meldde ik me aan om te luisteren naar wat er lokaal speelt op gebied van sport en bewegen. Misschien dat wij hier iets in kunnen betekenen met ons aanbod.” Nicole kwam in gesprek met Tijn van Lankvelt, hij is namens Negen regisseur sport en bewegen in de gemeente Gemert-Bakel. Er werd een vervolggesprek gepland en hier ontstond het idee van prikkelarm zwemmen. Goed Bezig Gemert-Bakel ondersteunt dit idee. Zo zijn er financiële middelen vrijgegeven voor de opstart van de activiteit en kijken we samen hoe we de doelgroep kunnen bereiken en de activiteit kunnen promoten.

Geschikt voor mensen met een beperking
Prikkelarm zwemmen is een initiatief dat landelijk op meerdere plekken al succesvol is gebleken. De activiteit is geschikt voor mensen die moeite hebben met prikkelverwerking als gevolg van bijvoorbeeld autisme of niet aangeboren hersenletsel. Het verwarmde water is daarnaast prettig voor mensen met een chronische aandoening zoals reuma of artrose. Ook is er in het zwembad een tillift aanwezig, is er een invalidentoilet in de buurt en zal er altijd toezicht zijn.

Proefzwemmen
De eerste drie maanden kun je gratis uitproberen of het prikkelarm zwemmen iets voor jou is. Aanmelden is niet nodig, maar uiteraard wordt er per week nauwlettend in de gaten gehouden of het niet te druk wordt in het zwembad.

Vragen?
Voor meer informatie kun je terecht bij Nicole de Klijn via: n.deklijn@fitland.nl

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties