Ondernemers tegen digitaal nachtregister Gemert-Bakel

Gemert-Bakelse ondernemers willen af van het gemeentelijke nachtregister. Te veel werk, te veel rompslomp en bovendien dubbelop, zeggen tweeëndertig ‘logiesverstrekkers’ in deze gemeente.

In een brandbrief aan de gemeenteraad doen de ondernemers gezamenlijk een beroep op de politiek om het in 2021 ingevoerde digitale nachtregister weer af te schaffen. Donderdag 17 oktober moet blijken of de raadsleden ingaan op dat dringende verzoek of niet.

De ‘logiesverstrekkers’ zijn hoteleigenaren, campinguitbaters, eigenaren van bed & breakfasts en van vakantiewoningen, gastenverblijven en recreatieparken in Gemert-Bakel. Meteen na invoering van het digitale nachtregister, drie jaar geleden, protesteerden deze ondernemers in de vrije-tijdssector al massaal tegen het nieuwe systeem.

Donderdag 17 oktober bespreekt de gemeenteraad van Gemert-Bakel de algemene plaatselijke verordening, de APV, omdat daarin enkele wijzigingen worden doorgevoerd. In de APV staan tal van lokale regels, verboden en geboden en zijn ook de afspraken over het digitale nachtregister vervat.

In een eerder stadium liet burgemeester Michiel van Veen weten dat het digitale nachtregister noodzakelijk is vanuit veiligheidsoverwegingen: dankzij dit register weten hulpdiensten precies hoeveel mensen er op welk tijdstip op welke logiesadressen verblijven.

Daarnaast wordt het register gebruikt om exact te kunnen vaststellen hoeveel toeristenbelasting er moet worden betaald door ondernemers in de recreatiesector.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 17 Oktober 19:30 uur.

Advertenties